onsdag 8 februari 2012

Mer styre åt folket!

Idag var jag förbi Sportson här i Falun för att hämta ut min älskade Niner vars framdämpare hade fått en ordentlig service. Sportson har gått utbildning på både Rock Shox och Fox och kan alltså serva och fixa garantiärenden på nyss nämnda gafflar. Min Rock Shox Reba XX var helt slut och släppte luft stup i kvarten, vilket jag tror är ett resultat av att jag har laborerat lite för mycket med lufttyck. Men det visade sig också att gaffeln var helt snustorr inuti. Tydligen ett känt problem på Reba XX och SID, de fettar inte in dem tillräckligt på fabrik. Så har ni en sådan, vänta inte för länge på att göra första servicen.

Niclas rev faktiskt hela gaffeln och bytte lite packningar samt luftade min hydrauliska lock-out. Stora servicen helt enkelt och det till den uttalade summan som vi kom överens om innan, även att det egentligen kostar mer. Vilka killar!

Dessutom fick jag tips om hur man ställer in gaffeln för att få den perfekt. Gaffeln ska sjunka 20% (sag) när man satt sig på cykeln. Och det ska vara ungefär lika mycket tryck i både positiva och negativa kammaren.

Jag köpte även en Nexus kedja alias ett gummiband, och det till min vintercykel vars drivpaket nu efter 5års konstant vinterbruk nu helt rasat (det rappar på alla drev). Planen var att göra den till en SS. Och det gick nästan att få till den med perfekt kedjespänning. Nu är den sjukt spänd men jag hoppas på den kända gummibandseffekten som Nexuskedjorna är kända för, så att kedjan drar ut sig. Vi får se om det går vägen.

Här är före och efter bilderna:




 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar